Tko je bio Rikard Benčić, koje institucije će svoj dom naći u Benčiću te što je u njemu sve bilo može se saznati na novoj radionici koju su u suradnji osmislili Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Vijeće mladih Benčić! U ljetnom polugodištu 2019. ugostili smo OŠ Brajda, OŠ Centar i OŠ Milan Brozović iz Kastva s kojima smo se izvrsno zabavili i kroz igru puno toga naučili.

Radi se o radionicama u trajanju od dva školska sata za jedan razred koja obrađuje nastanak kompleksa bivše tvornice Rikard Benčić i njegove budućnosti, s naglaskom na programe za djecu u sklopu Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture. Radionica se temelji na interaktivnim aktivnostima pomno osmišljenim kako bi djeci omogućila okvir za samostalno istraživanje i otkrivanja komadića povijesti i budućnosti kompleksa.

Specifičnost radionice je osim što se temelji na interaktivnim metodama, činjenica da se radionica održava na licu mjesta – u kompleksu Benčić. Održavanje radionice na licu mjesta potiče povezivanje učenika/ca s određenim mjestom i pomaže u uspostavljanju odnosa i razumijevanju vlastite okoline čime se stvara podloga za preuzimanje aktivnih uloga učenika u vlastitim zajednicama.

Radionica je prikladna za izvođenje u sklopu nastave iz različitih redovnih i/ili izbornih predmeta kao što su primjerice, Povijest, Moja Rijeka, Građanski odgoj i obrazovanje, Sat razredne zajednice.

Ukoliko ste zainteresirani za radionicu za svoju školu ili razred kontaktirajte nas!

Ovaj projekt financiran je od strane Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.

Program je dio programske linije Dječja kuća.

  • prikladno za djecu od 2. do 6. razreda OŠ
  • za djecu jednog razrednog odjeljenja
  • u trajanju od 2 školska sata
  • u kompleksu Benčić