Datum

08 - 09 Jun 2019
Expired!

Vrijeme

9:00 am - 3:00 pm

Cijena

Besplatno

ZATVORENE PRIJAVE//Festivalska smišljaonica – UVOD

Iako nije kalendarska, za VMB počinje nova godina i to s novom temom i suradnicima. Kroz slijedeću godinu baviti ćemo se aktivizmom, tj. na koje se sve načine možemo zalagati za nama važne stvari u zajednici i poticati druge na djelovanje.

Ovaj mjesec započinjemo niz radionica u suradnji s Udrugom Prostor Plus kroz koje ćemo osmišljavati pravi pravcati festival izvedbenih umjetnosti – cirkusa i suvremenog plesa!

Da bismo mogli sve osmisliti kako treba – od dizajna, selekcije predstava, marketinga, moramo se bolje upoznati sa glavnom temom. U tome će nam pomoći Marko Ilić, Nives Soldičić i Ivana Kalc s kojima ćemo praktično isprobati različite cirkuske vještine i suvremeni ples. Istražiti ćemo zajedno koliko je teško izvoditi različite plesne figure, što sve podrazumijeva priprema koreografije, koje sve cirkuske vještine postoje te koje rekvizite i pripremu zahtijevaju.

Kroz subotu i nedjelju puno ćemo se kretati tako da je bitno da se obučemo u udobnu odjeću (tajice, trenirka, majica kratkih rukava)!

Požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen! Veselimo se ponovnom susretu!

 

Radionica se provodi u partnerstvu s Udrugom Prostor Plus u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Organizacija aktivnosti je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Prostor Plus.

Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova.

Prijave su otvorene do petka, 7. lipnja 2019. ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici.

Molimo da polaznici sa sobom imaju bočicu za vodu.

Djeci će biti osiguran topli obrok.

Sudionici se moraju prikladno odjenuti za radionicu - udobna odjeća za kretanje i aktivnost.

Nives Soldičić

umjetnica

Nives Soldičić je cirkuska umjetnica i performerica, plesačica, klaunesa, autorica. Pokretačica plesa na svili u Rijeci. 2008. godine u CKM-u otkriva i zaljubljuje se na prvi pogled u ples/akrobacije na svili/tkanini. 2009. se vraća u Rijeku i u Prostor Plus. Od tada aktivno djeluje u udruzi, sudjeluje u raznim plesnim performansima, organizira radionice cirkuskih vještina, vodi redovne satove akrobacija na svili te je jedna od umjetničkih selektorica Festivala suvremenenog plesa i pokreta - Periskop. Osim toga, vodi intenzivne radionice akrobacija na tkanini u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Klaunesa je u udruzi Crveni nosovi od 2013. godine i od tada se redovito educira u Internacionalnoj školi humora u Beču.

Ivana Kalc

umjetnica

Rođena je u Rijeci. Nakon formalnog obrazovanja u Rijeci (studij germanistike i povijesti), 2003. godine odlazi u inozemstvo na studij suvremenog plesa (SEAD – Salzburg; Anton Bruckner Privatuniversitat – Linz, Austrija). Nakon stečene diplome, živi i radi kao plesačica i pedagogica u Austriji i Njemačkoj, 2008. godine dobitnica je DanceWEB stipendije u Beču (ImpulsTanz Festival). Godine 2009. osniva umjetničku organizaciju Kabinet, u čijoj produkciji ostvaruje vlastite autorske radove (Markacije; Braća Kalc/Kamo sve to vodi?; Honestly, me; We’re in this together; Naša stvar). Godine 2010. definitivno se vraća u Hrvatsku i potpuno se posvećuje djelovanju u području suvremenog plesa. Godine 2010. postaje predsjednica Upuh-a Rijeka. Postaje član HZSU 2012. kao samostalna plesna umjetnica. Kao autorica i izvođačica surađivala je s mnogim domaćim i inozemnim umjetnicima te gostovala na raznim festivalima u zemlji i inozemstvu. Voditeljica je Festivala suvremenog plesa Periskop 2016.

Marko Ilić

umjetnik

Marko Ilić je klaun i performer koji dolazi iz Beograda. Klaunovske vještine učio je u Beogradu, a usavršavao u Tel Avivu. Organizator je mnogih festivala i događaja, među istaknutijim Baskerfest, Ulica otvorenog srca, Festivala Radost Evrope i drugih. Jedan je od pokretača projekta Doktori klovnovi u Srbiji te projekta Pametni cirkus za djecu. Uz navedeno bavi se glumom, režijom, scenografijom, kostimografijom, organizacijom i kuhanjem.

  Prijavi se na VMB lab  DaNe  DaNe

  Molim vas ispunite dodatne podatke u nastavku:


  DaNe
  Pristajem da se moji podaci koriste za obavještavanje i potrebe programa Vijeće mladih Benčić, a sukladno Izjavi o privatnosti.