Aktivnosti Vijeća mladih Benčić

VMB promovira primjenu umjetničkog i kulturnog obrazovanja kao alata za osobnu promjenu, koheziju u zajednici i društvenu promjenu. Trenutačno provodimo nekoliko programa:

VMB Lab

Radionice VMB Lab mjesto su istraživanja i eksperimentiranja za djecu i za edukatore. VMB Lab je najstariji program i baza rada Vijeća mladih Benčić. Namijenjen je djeci od 8 – 13 godina. Održava se jednom mjesečno kao jednodnevna ili dvodnevna vikend radionica.

Saznaj više

VMB Početnica

Početnica je eksperimentalni/uvodni, polugodišnji, edukativni program Vijeća mladih Benčić namijenjen kulturno-umjetničkome odgoju djece. Program je namijenjen djeci iz grada Rijeke koja u tekućoj godini 2017./2018. polaze prvi razred osnovne škole.

Saznaj više

VMB Dnevni boravak

Program obuhvaća nekoliko aktivnosti koje su vezane za prostor Kamova – Novinarsku radionicu, Čitalački klub i Samoorganizirano vrijeme. Aktivnosti Dnevnog boravka održavaju se minimalno jednom mjesečno, vikendom ili na inicijativu članova

Saznaj više

VMB Pop-up

VMB Pop-up je program Vijeća mladih Benčić koji obuhvaća gostovanja Vijeća mladih Benčić na različitim festivalima i događanjima u Rijeci i okolici. VMB Pop-up traje najčešće jedan dan, ali može biti i serija radionica oblikovanih po specifičnim zahtjevima partnera i korisnika.

Saznaj više

VMB Potencijal

VMB Potencijal je program Vijeća mladih Benčić namijenjen radu s osjetljivim i ranjivim skupinama primarno djece i mladih, a sekundarno i odraslih. Vijeće mladih Benčić provodi program Potencijal u suradnji s nekoliko organizacija i institucija s kojima je potpisan ugovor o dugoročnoj suradnji.

Saznaj više

Godišnja izložba VMB

Godišnja izložba, prvi puta održana u siječnju 2015., stalna je platforma VMB. Uključuje integraciju i prezentaciju jednogodišnjega ciklusa projekta, u potpunosti osmišljeno i implementirano od strane članova VMB.

Saznaj više

VMB Praksa i volontiranje

Nakon sve učestalijih upita o mogućnostima praktičnog rada i volontiranja s početkom akademske godine 2016./2017., Vijeće mladih Benčić odlučilo je ponuditi organizirane mogućnosti volontiranja i prakse za studente, srednjoškolce i zainteresirane građane.

Saznaj više

VMB Međunarodna suradnja i projekti

Međunarodna suradnja od samoga je početka bila važan aspekt programa VMB. Zbog povezanosti s fondacijom Musagetes, VMB je od samog početka izgrađen kao dvojezični projekt, što ga čini međunarodno vidljivim.

Saznaj više

Radionice u najavi