Organizator

Vijeće mladih Benčić
Saznaj više o programu

Lokacija

Studio Kamov
Križanićeva ulica 6A, Rijeka, Croatia
Aktivnost

Više informacija

Saznaj više o programu

Vrijeme

Djelomice oblačno
18 °C
Vjetar: 9 KPH
Vlaga: 0 %
Vidljivost: 10 KM

Datum

30 Mar 2019 - 31 Mar 2019

Vrijeme

10:00 am - 3:00 pm

Cijena

Besplatno

ZATVORENE PRIJAVE//”Punch needle” tapiserija

Tradicionalni ručni rad ponekad izgleda staromodno i dosadno, ali uz Tanju Blašković sve se to mijenja. Na dvodnevnoj radionici izrađivati ćemo tapiserije s posebnom iglom – punch needle te učiti kako napraviti vlastiti dizajn tapiserije.

Tapiserija može biti slikarska tehnika ili primijenjena umjetnost, ovisi o namjeni predmeta kojeg izradimo. Izradu tapiserija možemo pratiti daleko u povijest, čak od 3. st. pr. Kr. pa sve do danas. Tapiseristi su osobe koje izrađuju tapiserije, a kako ćemo vidjeti na radionici oni moraju biti vješti na puno područja – dizajneri, arhitekti, kipari, scenografi, ilustratori, crtači i odlični poznavaoci tehnoloških postupaka.

Na radionici će polaznici imati priliku biti naučnici – tapiseristi. Sudionici će pomoću tehnike punch needle izraditi tapiseriju koristeći već postojeći dizajn ili uz pomoć voditeljice napraviti svoj vlastiti dizajn te ga prenijeti u ovu tehniku. Moramo napomenuti da ova tehnika iziskuje puno strpljenja i koncentracije te da je važno da djeca budu toga svjesna prilikom dolaska!

Pridružite nam se na još jednoj avanturi!

Prijave su otvorene do četvrtka, 28. ožujka 2019. ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici.

Molimo da polaznici sa sobom imaju bočicu za vodu.

Djeci će biti osiguran topli obrok.

Tanja Blašković

umjetnica

Tanja Blašković, magistrica likovne pedagogije, svestrana umjetnica, ilustratorica i dizajnerica, jedna od urednica fanzina Superkul i prvog muzejskog fanzina Beni. Sudjelovala je u nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu,a u zadnjih je nekoliko godina bila dio nekoliko projekata od kojih valja izdvojiti uređenje pješačke staze na Risnjaku, oslikavanje klupica na riječkom kampusu te oslikavanje kružne ulice u Rijeci. Njezin umjetnički rad specifičan je po korištenju plastičnih vrećica kao materijala kojim "slika", a isti materijal primjenjuje u svom brandu Imagine Plastic pretvarajući ga u modne dodatke. Osim toga vodi i organizira razne radionice za djecu i odrasle te stoji iza branda Cutie pie u kojem tradicionalne tehnike poput tapiserije i veza koristi u strvaranju suvremenih umjetničkih djela.

Prijavi se na VMB labDaNeDaNe

Molim vas ispunite dodatne podatke u nastavku:


DaNe
Pristajem da se moji podaci koriste isključivo za obavještavanje i sudjelovanje u programima Vijeća mladih Benčić.

X