Organizator

Vijeće mladih Benčić
Saznaj više o programu

Lokacija

Studio Kamov
Križanićeva ulica 6A, Rijeka, Croatia
Aktivnost

Više informacija

Saznaj više o programu

Vrijeme

Pretežno oblačno
14 °C
Vjetar: 5 KPH
Vlaga: 1 %
Vidljivost: 10 KM

Datum

15 Mar 2019

Vrijeme

4:00 pm - 8:00 pm

Cijena

Besplatno

ZATVORENE PRIJAVE//Recikliranje s Imagine Plastic

Približava nam se još jedna nova avantura! Ovaj put odabrali smo suvremene materijale koji na prvi pogled nisu prikladni za izradu predmeta, ali naša suradnica Tanja Blašković pomoći će nam da promijenimo mišljenje i naučimo nešto novo.

Polaznici radionice imati će priliku naučiti tehniku recikliranja plastičnih vrećica pomoću pegle te od dobivenoga materijala napraviti pernice za sebe ili svoje prijatelje. Koristiti ćemo isključivo skupljene plastične vrećice te kroz radionicu razgovarati o recikliranju i mogućnostima ponovne upotrebe materijala koji bi inače vjerojatno završio u smeću.

Plastika je danas veliki problem u smislu odlaganja otpada i sve češće možemo čuti kako su naša mora i oceani preplavljeni plastičnim vrećicama, omotima i bocama. Pridružite nam se u petak 15. 3. 2019. od 16 do 20 sati da zajedno naučimo jedan način kako napraviti promjenu i reciklirati na nešto drugačiji način!

Molim vas da se djeca odjenu u prikladnu odjeću koju mogu zaprljati.

Prijave su otvorene do srijeda, 13. ožujka 2019. ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici.

Molimo da polaznici sa sobom imaju bočicu za vodu.

Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da na radionicu polaznici sa sobom donesu plastične vrećice koje ćemo koristiti u radu. U obzir dolaze i plastični omoti od: higijenskih uložaka, papirnatih maramica, toaletnog papira i slično.

Tanja Blašković

umjetnica

Tanja Blašković, magistrica likovne pedagogije, svestrana umjetnica, ilustratorica i dizajnerica, jedna od urednica fanzina Superkul i prvog muzejskog fanzina Beni. Sudjelovala je u nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu,a u zadnjih je nekoliko godina bila dio nekoliko projekata od kojih valja izdvojiti uređenje pješačke staze na Risnjaku, oslikavanje klupica na riječkom kampusu te oslikavanje kružne ulice u Rijeci. Njezin umjetnički rad specifičan je po korištenju plastičnih vrećica kao materijala kojim "slika", a isti materijal primjenjuje u svom brandu Imagine Plastic pretvarajući ga u modne dodatke. Osim toga vodi i organizira razne radionice za djecu i odrasle te stoji iza branda Cutie pie u kojem tradicionalne tehnike poput tapiserije i veza koristi u strvaranju suvremenih umjetničkih djela.

Prijavi se na VMB labDaNeDaNe

Molim vas ispunite dodatne podatke u nastavku:


DaNe
Pristajem da se moji podaci koriste isključivo za obavještavanje i sudjelovanje u programima Vijeća mladih Benčić.

X